Angela Craciun isi anunta retragerea din proiectul “Wanted First Ladies”

In: Monden

2 May 2010

Producatorul roman Angela Craciun a decis sa se retraga din proiectul de film documentar “Wanted First Ladies” initiat de catre regizorul francez Joel Soler.

Hotararea acesteia a survenit in urma aparitiei unor divergente de viziune intre cei doi cu privire la abordarea personajelor si discursul public al filmului. Aceasta separare s-a produs dupa cateva luni de colaborare in care producatorul roman a facilitat, finantat si a participat la realizarea unei parti importante a continutului filmului, constand in interviuri cu o parte a personalitatilor ce vor fi portretizate in cadrul acestuia (Ion Ceausescu, fratele fostului dictator roman; Borislav Milosevici, fratele fostului lider iugoslav Slobodan Milosevici; Lucia Pinochet, sotia lui Augusto Pinochet; nepotul fostului lider comunist german Erich Honecker; Sandra Noriega, fiica Generalului Noriega extradat ieri din Statele Unite in Franta pentru executarea unei pedepse de 10 ani de inchisoare pentru trafic de droguri si spalare de bani).

Proiectul “Wanted First Ladies” ar urma sa prezinte publicului fata nevazuta a acelor doamne care, in ultima jumatate de secol, au influentat istoria lumii ca sotii ale unora dintre cei mai controversati lideri politici. Cu toate acestea, producatorul roman nu a renuntat insa la intentia de a oglindi istoria recenta, urmand sa realizeze in perioada imediat urmatoare o serie de filme documentare despre viata privata si familiala a unor personalitati politice care au marcat istoria secolului trecut.

Angela Craciun, Presedinte fondator al Organizatiei Mondiale de Mineralogie si initiator a Directiei Diplomatie Publica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, s-a remarcat in activitatea sa prin complexitatea si anvergura proiectelor derulate. Doctor in mineralogie, ea a reusit in numai cativa ani sa devina membru in cateva dintre cele mai prestigioase foruri stiintifice ale lumii, reusind totodata sa creeze si sa dezvolte cu succes un grup de firme cu activitate in diverse domenii (publicitate, mass-media, etc).
Meritele sale au fost recunoscute si recompensate pe plan international de catre institutii stiintifice si culturale de prim rang prin acordarea unor importante premii, medalii si distinctii. Profund atasata de valorile europene, Angela Craciun intentioneaza sa creeze un centru international pentru evenimente culturale al carui sediu principal va fi amplasat intr-una din proprietatile sale, special aleasa pentru acest scop, “Le Chateau de la Huardiere” (Franta, Loire)

Joel Soler, realizator francez de filme documentare, s-a facut remarcat prin implicarea sa in istoria lumii contemporane, subiectele sale abordand personalitati controversate ale istoriei apropiate sau recente. Filme precum “Unchiul Sadam” (2000), “Dinastia terorii” (2004) sau “Unchiul Hitler”, i-au adus o reputatie de documentarist al fenomenelor umane si politice extreme, fiind recompensate cu diferite premii internationale. El este de asemenea si Presedintele Fundatiei « Cinema Verite>, organizatie care isi propane sa sustina cauza cineastilor dedicati temelor umanitare si sociale.

1 Response to Angela Craciun isi anunta retragerea din proiectul “Wanted First Ladies”

Avatar

Angela Craciun isi anunta retragerea din proiectul “Wanted First Ladies” | Jocuri Online

May 2nd, 2010 at 5:40 pm

[...] larg aici Tags: Angela Craciun, Joel Soler, Wanted First Ladies You can follow any responses to this [...]

Comment Form

Photostream