Ziua Astronomiei 2010: Concurs online pe teme de astronomie

In: Concursuri

23 Apr 2010

System Plus, in calitate de sponsor, are placerea de a va anunta lansarea unui concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor cu virsta de maximum 26 de ani. Destinat sa marcheze Ziua Astronomiei 2010, evenimentul este organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Astroclubul Bucuresti si se inscrie in cadrul campaniei “Aprinde flacara stiintei!”, initiata de ASUR.

Concursul se va desfasura pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro si va avea doua etape. In prima etapa, participantii vor raspunde la un set de intrebari pe teme de astronomie. Cei care dau raspunsul corect la cel putin 85% dintre intrebari se califica pentru etapa a doua, in care vor concepe si posta pe site un scurt eseu, de maximum 400 de cuvinte, in care sa argumenteze importanta educatiei stiintifice in societate.

Competitia se adreseaza tinerilor cu virsta de maximum 26 de ani, implinita pina la data de 24 Aprilie 2010, inclusiv.

Cistigatorii vor fi premiati cu echipamente IT oferite de System Plus, partener HP si Dell in Romania:
• Premiul 1: Laptop HP Compaq 8710w
• Premiul 2: Monitor HP L2045w
• Premiul 3: Imprimanta HP Photosmart C4680 All-in-one

Ziua Internationala a Astronomiei este o manifestare initiata in S.U.A. in anul 1973 de catre Doug Berger, presedintele de atunci al Asociatiei Astronomice a Californiei de Nord. In cei aproape 40 de ani de existenta, Ziua Astronomiei s-a impus in intreaga lume drept evenimentul cel mai potrivit pentru a atrage atentia publicului asupra acestei stiinte. Cu aceasta ocazie astronomii amatori si profesionisti se reunesc pentru a impartasi publicului din cunostintele lor si pentru a oferi tuturor celor interesati posibilitatea de a observa în mod direct frumusetile boltii ceresti.

Comment Form

Photostream